Ferestre si usi din lemn stratificat

Producem ferestre si usi din lemn stratificat, respectand principiile de baza pentru un astfel de domeniu. De fapt, putem spune ca punctul nostru forte in materie de lemn stratificat il reprezinta pasiunea si experienta legata de aceste sisteme, prin trecerea anilor, observand „comportamentul lemnului” in timp dar si prin invatari si adjustari permanente asupra produselor.

Despre lemn putem spune ca poate fi utilizat in constructia de ferestre si usi, numai daca se cunosc in detaliu toate aspectele legate de stabilitate, metodologie de productie, selectare, finisare, alegerea accesoriilor; altfel spus, efectele pot fi dezastruoase pentru client daca nu se tine cont de o serie de aspecte importante in ceea ce priveste recomandarea, producerea si instalarea tamplariei din lemn stratificat.

In schimb, optiunea pentru un astfel de sistem de tamplarie bine executat, va poate garanta o satisfactie deplina si de lunga durata asupra deciziei.

Caracteristici:

 • profil din lemn triplu stratificat prelucrat in cote standardizate (eurofaltz sau euronut) din stejar, molid sau meranti. La cerere se pot asigura si alte esente disponibile pe piata din Romania (merbau, eucalipt, larice, pin nordic, teac, wenge etc)
 • sectiune 68 mm x 83 mm pentru ferestre si 68 mm x 110 mm pentru usi. Usile de exterior au dublu bandou in partea de jos a ramei, fapt ce-i asigura rezistenta la deschideri mari (1000-1250 mm latime pe foaia de usa)
 • umiditatea lemnului stratificat 8 maxim 12% la prelucrare;
 • coeficient termic 0.4 W/m2K pentru profilele din esenta moale si 0.55 W/m2K pentru profilele din esenta tare;
 • garnituri EPDM pentru etanseitate; garniturile sunt interschimbabile manual deci se pot inlocui cu usurinta;
 • lacrimar din aluminiu vopsit in camp electrostatic pentru protectia partii inferioare a tocului si conducerea apei catre exterior, dotat cu capace din cauciuc pentrut etansare la capete;
 • geam termopan(termoizolant) 4-16-4, low-e + argon, duplex, reflexiv, mat sau cu diverse modele ornamentale; pe lemn stratificat se poate monta geam termopan tripan de pana la 44 mm grosime (4-12-4-12-4) ceea ce pe alte sisteme de tamplarie nu este disponibil;
 • protectie impotriva apei, razelor UV si fenomenului inghet-dezghet prin tratarea lemnului cu lacuri pe baza de apa (ICLA-Italia) special concepute pentru exploatarea la exterior.
  Lac cu structura elastica ce-i permite lemnului sa respire, marindu-i semnificativ durata de viata; Se poate relacui dupa 10 ani foarte usor prin kitul de intretinere ICLA anual sau cu orice lac pe baza de apa din comert;
 • Feronerie de calitate marca Maco – Austria, unul dintre cele mai de top sisteme de feronerie de pe piata, garantat la peste 60.000 cicluri inchidere deschidere. Sistemele GTS pentru usi cu inchidere multipunct au garantie pe viata data de producator.
 • Vopsire prin pompa tip air-mix, fapt ce asigura uniformitate lacului si o garantie suplimentara stratului aplicat de minim 250 microni grosime.
sectiune lemn stratificat
sectiune lemn stratificat

Ai nevoie de ajutor? Consulta un specialist!